u mnie w podobny - choc nie tak spektakularny sposob spalil sie wiatrak na chlodnicy. sprawdz czy sie oba lekko kreca...
[Inne] Superb 1 zgasł w czasie jazdy i ciężko odpala.
Zwiń
X
-
Gość
[Inne] Superb 1 zgasł w czasie jazdy i ciężko odpala.
Witam,
mam ostatnio mały problem z Superbem 1.
Rano ciężko odpala, a ostatnio jak odpalił to "pochodził" z 15 sekund i zgasł. Później zrobiłem nim trasę 1000 kilometrów i nic się nie działo. Wczoraj żona wzięła autko i w czasie jazdy silnik zgasł !!! (na szczęście przy małej prędkości), później nie chciał odpalić przez ok. 5 minut. Jak odpalił, to w czasie jazdy dwukrotnie zapaliły się wszystkie kontrolki i za chwilę zgasły...ale autko nadal jechało.
Postawiłem auto do mechanika, który powiedział, że turbawka przeładowuje i któraś ze świec żarowych jest walnięta.
Dodam jeszcze, że przy odpalaniu czasem puści czarnego bąka.
Proszę o pomoc. Z góry serdecznie dziękuję.
-
Zamieszczone przez S-E-B-E-Bże turbawka przeładowuje
Zamieszczone przez S-E-B-E-Bktóraś ze świec żarowych jest walnięta.
Komentarz
-
-
S-E-B-E-B, mój kolega miał ostatnio problemy z mondeo tddi z rozruchem, a później autko mu zgasło ze względu na syfiasty olej napędowy, który nalał na stacji i bardzo niską temperaturę w nocy (auto stało na dworze).Mechanik przeczyścił układ paliwowy, kolega kupił "stp" do diesli i nie gaśnie mu już.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez S-E-B-E-BJak odpalił, to w czasie jazdy dwukrotnie zapaliły się wszystkie kontrolki i za chwilę zgasły...ale autko nadal jechało.
Czy auto ma dokładane xenony?DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Niektóre tanie przetwornice powodują takie zakłócenia radioelektryczne, że pamięć w liczniku może się resetować a to może powodować zaświecanie się wszystkich kontrolek jak przy każdym włączeniu zapłonu.
Miałem już przez tanie xenony przypadki całkowitego uszkodzenia immo w liczniku (na wyświetlaczu napis def) a tym samym całkowite unieruchomienie autaDigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Gość
Auto ma fabryczne xenony. Ostatnio jechałem w góry i wlałem właśnie "stp". W weekend wyjeździłem stare paliwo, wymieniłem filtr paliwa i jakby po temacie. Świece rano grzeją się ok 5 sekund, więc chyba są ok. Zobaczymy co będzie dalej.
Komentarz
-
Gość
sew1981,
no właśnie problemy zaczęły się jak wlałem STP ! Później wyjeździłem paliwo z tym "specyfikiem", wymieniłem filtr i na razie jakby problemy zniknęły.
Komentarz
Komentarz